Deutekom

Deutekom is een Kapel gelegen aan Gasthuissteeg in Doetinchem.

Meer informatie over Deutekom in Doetinchem

De Driekoningen- of Gasthuiskapel in het centrum van Doetinchem is een laatgotisch zaalkerkje dat dateert uit de periode tussen 1460 en 1500. Het was oorspronkelijk onderdeel van het Gasthuis, waar armen en doortrekkende vreemdelingen ondersteuning en onderdak kregen. In 1762 namen lutheranen hun intrek in de kapel en in 1900 kocht de Evangelisch Lutherse Gemeente Doetinchem de kapel van het Gasthuisfonds. Tijdens het Britse bombardement op Doetinchem op 21 maart 1945 raakte de kapel zwaar beschadigd, maar werd in 1950 herbouwd. De gebrandschilderde ramen zijn gemaakt door de Doetinchemse glazenier Gerard Lelivelt. In november 2008 fuseerde de Lutherse gemeente met de Protestantse Gemeente Doetinchem. Het orgel is in 1968 gebouwd door Gerald Woehl uit Duitsland. De kapel is open voor bezoekers van 1 juli tot half september, op dinsdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast worden er elke vrijdagavond zomeravondconcerten gehouden door een klein ensemble.

Wil je weten wat Deutekom verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Deutekom of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Deutekom? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Deutekom het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Doetinchem. Opzoek naar Deutekom reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Deutekom

Bezoekers bekeken ook