Paskerk

Paskerk is een Katholieke kerk gelegen aan Prins Hendrikstraat 36 in Doetinchem.

Meer informatie over Paskerk in Doetinchem

De parochiekerk OLV. Tenhemelopneming, ook wel bekend als de Mariakerk op de Pas, is vernoemd naar Maria en is gelegen in de wijk De Pas in Doetinchem. De kerk is gebouwd in 1934 en heeft een klassieke, massieve bouwstijl met een neo-romaans ontwerp. Het is een kruiskerk met het grondmodel van een Latijns kruis. De architectuur van de kerk is Christocentrisch, waarbij het zwaartepunt ligt op het snijpunt van de kruisbalken waar de Eucharistie wordt gevierd. De kerk heeft een gedrongen, massieve klokkentoren met vier geledingen en overhoekse steunberen. De toren is voorzien van vele blindnissen en heeft een prachtig spitsboogportaal. Voor pastorale zorg en uitvaartwensen kan contact worden opgenomen met de weekwacht. De kerk biedt ook livestream vieringen aan en er zijn komende activiteiten en een nieuwsbrief beschikbaar.

Wil je weten wat Paskerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Paskerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Paskerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Paskerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Doetinchem. Opzoek naar Paskerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Paskerk

Bezoekers bekeken ook